آموزش اندیکاتور مکدی MACD
1 خرداد 1402 1402-03-20 23:31آموزش اندیکاتور مکدی MACD
در این مقاله از بینگ ایکس به آموزش اندیکاتور مکدی ، نوسان گیری در ارز دیجیتال و همچنین به جزئیات و نکات اندیکاتور های به خصوص اندیکاتور مکدی خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
جهت ورود و ثبت نام در صرافی بینگ ایکس کلیک کنیدمکدی بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال برای نوسان گیری
اندیکاتور های بسیاری برای تحلیل تکنیکال وجود دارد، بطور کلی می توان گفت که هیچ اندیکاتوری را نمی توان به طور ویژه، به عنوان بهترین اندیکاتور نوسان گیری، شناخت. هر اندیکاتوری که بتواند تحلیل درست تر و کارآمد تری از بازار را ارائه دهد، می تواند بهترین اندیکاتور نوسان گیری باشد.
بازار های ارز دیجیتال نوسانات زیادی دارند، و این نوسانات فراوان، باعث ایجاد موقعیت های معاملاتی زیادی می شود. اگر تریدر این موقعیت ها را به درستی شناسایی کند، سود قابل توجهی به دست می آورد. برای این منظور، ابزار ها و تحلیل های مختلفی ایجاد شده و هر کدام قدرت پیشبینی قیمت را در ترید بالا می برد.
تریدر ها از ترکیبی از ابزار ها را برای تحلیل بهتر بازار، بهره میبرند.
اندیکاتور ها ابزار هایی هستند که برای پیشبینی قیمت دارایی یا سهام، به کمک تریدر ها می روند. در حقیقت اندیکاتور ها با توجه به محاسبات ریاضی، قیمت گذشته و حال را مورد بررسی قرار می دهند. بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال، اندیکاتوری است که قیمت رمز ارز مورد نظر، به آن عکس العمل متناسبی نشان دهد. ابتدا بهتر است با مفهوم نوسان گیری ارز دیجیتال آشنا شویم.
نوسان گیری ارز دیجیتال
در واقع بهره گیری از تغییرات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال، برای به دست آوردن سود در معاملات را نوسان گیری ارز دیجیتال می نامند. بازار ارز دیجیتال همانند بازار های مالی دیگر، نوسان قیمتی دارد. نوسان قیمتی به معنای این است که قیمت ها ثابت نمی باشد. زمانی که تریدر ها، جهت حرکت قیمت را در معاملات خود، به درستی تشخیص دهند، توانایی کسب سود از بازار را می یابند.
اندیکاتور در نوسان گیری ارز دیجیتال
استفاده از اندیکاتور های مختلف به استراتژی تریدر بستگی دارد. برخی تریدر ها از پرایس اکشن برای معاملات خود استفاده می کنند. برخی دیگر علاوه بر استفاده از روش پرایس اکشن از اندیکاتور ها برای کسب تایید در معاملات خود بهره میبرند. نقطه مشترک بین تمام تریدر ها این است که می خواهند، به بهترین شکل ممکن از نوسانات بازار، سود به دست آورند. شناخت بهتر اندیکاتور های متنوع، اهمیت زیادی دارد. در ادامه با انواع آن ها آشنا می شویم.
انواع اندیکاتور ها برای نوسان گیری ارز دیجیتال
تحلیل های مختلفی برای بررسی ارز دیجیتال وجود دارد، از جمله می توان به تحلیل فاندامنتال و تکنیکال اشاره کرد. اندیکاتور ها بر اساس محاسباتی که انجام می دهند واطلاعاتی که ارائه می دهند، در گروه هایی متفاوت قرار می گیرند. در ادامه با مهم ترین دسته بندی های اندیکاتور آشنا می شویم. این اندیکاتور ها شامل روند، مومنتوم، حجم تقسیم میشوند.
اندیکاتور روند:
یکی از روش هایی که برای نوسان گیری در بازار های ارز های دیجیتال وجود دارد، یافتن روند های بازار و به دست آوردن پوزیشن معاملاتی در جهت این روند ها است. زمانی می توانیم بگوییم که قیمت ارز دیجیتال وارد بازار روند شده که در زمان مشخصی حرکت کند. برای نوسان گیری ارز های دیجیتال به وسیله شناسایی روند های بازار بدین صورت است که تریدر در روند های صعودی وارد پوزیشن لانگ و در روند های نزولی وارد پوزیشن شورت می شود. در این حالت اندیکاتور های روند به تریدر کمک می کنند تا روند های ادامه دار را تشخیص دهند و از برگشت روند مطلع باشند.اندیکاتور های مهم روند عبارتند از:
- اندیکاتور میانگین متحرک
- اندیکاتور مکدی
- اندیکاتور پارابولیک سار
اندیکاتور میانگین متحرک:
این اندیکاتور جزو مهم ترین اندیکاتور های روند است و یکی از بهترین اندیکاتور های نوسان گیری ارز دیجیتال می باشد. به دلیل اینکه رفتار قیمت در تحلیل نمودار ارز های دیجیتال اهمیت زیادی دارد، این اندیکاتور با میانگین گیری مداومی که از قیمت در اختیار تریدر، می گذارد، باعث می شود که قیمت به صورت هموار تری در اهتیار معامله گر قرار گیرد.
بازه های زمانی در اندیکاتور میانگین متحرک:
میانگین گیری این اندیکاتور در بازه های زمانی مختلفی می تواند اجرایی شود. برای مثال ده روز، سی دقیقه، یک هفته یا هر بازه ای که تریدر انتخاب کند.
نوسان گیری با کمک میانگین متحرک:
زمانی که تریدر بتواند روند بازار را بطور صحیح تشخیص دهد، توانایی استفاده از موقعیت های معاملاتی موجود در راستای حرکت روند را می یابد. در ادامه با دو روش تشخیص روند به کمک اندیکاتور میانگیم متحرک آشنا میشویم.
زاویه میانگین متحرک یا خط افقی:
به طور مثال در این روش اگر میانگین متحرک بصورت افقی حرکت کند، به معنای این است که قیمت در حال نوسان بین دو محدوده مشخص می باشد. اگر خط میانگین متحرک از افق به سمت بالا زاویه داشته باشد، یعنی روند بازار بصورت صعودی است.
تقاطع میانگین متحرک:
زمانی که میانگین متحرک ها یکدیگر را قطع کنند، یکی از بهترین زمان ها برای ورود به پوزیشن معاملاتی است. باتوجه به جهتی که میانگین متحرک در بازه زمانی کوتاه تر، میانگین متحرک با بازه زمانی طولانی تر را قطع کند، تریدر ها می توانند از پوزیشن معاملاتی متناسب با موقعیت معاملاتی در دسترس، بهره ببرند.
اندیکاتور پارابولیک سار:
یکی از اندیکاتور های روند است که جهت حرکت قیمت را نشان میدهد و برای نوسان گیری ارز های دیجیتال می توان از آن بهره برد.
اندیکاتور مکدی:
یکی از متداول ترین اندیکاتور هایی است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این اندیکاتور می تواند جنبه های مختلفی از روند کلی قیمت را شناسایی کند. همچنین می تواند علاوه بر نشان دادن جهت و میزان استمرار روند، مومنتوم را نیز تشخیص می دهد. این موضوع نشان م دهد که اندیکاتور مکدی ار دو نوع اندیکاتور تشکیل شده است. این اندیکاتور جزو بهترین و محبوب ترین اندیکاتور ها به حساب می آید. در ادامه می خواهیم با این اندیکاتور و کاربرد آن بیشتر آشنا شویم.
آموزش اندیکاتور مکدی MACD
آشنایی با اندیکاتور MACD:
در واقع MACD، مخفف عبارت Moving Average Convergence divergence می باشد. که به معنای همگرایی (Convergence) و واگرایی (Divergence) میانگین متحرک است. لازم به ذکر است که این اندیکاتور توسط آقای جرالد بی اپل ابداع شده و امروزه در زمینه تحلیل تکنیکال برای کسب قدرت، جهت و شتاب در یک روند، مورد استفاده قرار می گیرد. محاسبه این اندیکاتور، اغلب براساس قیمت پایانی است. برخلاف اندیکاتور های دیگر، MACD برای محاسبه خود، فرمول سختی را دنبال نمی کند.
انواع اندیکاتور:
برای اکثر فارسی زبانان، دو نوع مکدی وجود دارد، مکدی جدید و مکدی قدیم که از نظر ظاهری، اندکی باهم متفاوت هستند. که در ادامه سعی می کنیم با هر دوی آن ها آشنا شویم.
اندیکاتور مکدی کلاسیک شامل هیستوگرام (خطوط عمودی مشکی) و دو خط به عنوان ( سیگنال) و
(خط MACD) می باشد. اندیکاتور مکدی جدید از یک هیستوگرام و یا همان نمودار میله ای و یک خط به عنوان (سیگنال) تشکیل شده است.
کاربرد اندیکاتور MACD:
قبلا اشاره کردیم که برای محاسبه واگرایی، از اندیکاتور استفاده می شود. بطور مثال بعد از مشاهده واگرایی در اندیکاتور MACD و خط روند، ممکن است با ریزش سهام یه شرکت روبرو شویم. یا اگر دو خط سیگنال و مکدی باهم برخورد کنند، به معنای نوعی سیگنال خرید و فروش است. ولی در نظر گرفتن این موارد به تنهایی، قابل اعتنا نخواهد بود و ضروری است که از ابزار های دیگر تحلیل تکنیکال بهره ببریم.
از اندیکاتور مکدی در زمینه هایی مثل موج شماری امواج الیوت و یا تلفیق با اندیکاتور های دیگر برای خرید و فروش، می توان استفاده کرد. که این کار نیاز به فراگیری آموزش های دقیق، دارد.
شاخص مکدی 3 جزء دارد. این سه جزء از دو عدد میانگین متحرک و یک عدد هیستوگرام تشکیل شده است.
ممکن است دو خطی که درون اندیکاتور قرار دارد، شبیه به میانگین متحرک ساده یا SMAs باشد ولی
اگاه باشید که این دو خط درواقع میانگین متحرک نمایی چند لایه یا EMAs است. خط MACD همان خط مهم و اصلی است که کم تحرک تر است. این درحالیست که خط سیگنال، سرعت بیشتری دارد.
اگر دو میانگین متحرک به هم نزدیک شوند، در واقع همگرا یا converging و اگر از همدیگر دور شوند، Diverging یا واگرا شده اند. اختلاف این دو خط اشاره شده، در هیستوگرام نمایش داده میشود.
زمانی روند بازار بورس صعودی است که شاخص MACD به قسمت بالایی خط صفر یا Zero Line قرار گرفته باشد و روند نزولی زمانی اتفاق می افتد که این شاخص در پایین خط صفر قرار گیرد.
احتمال ورود معامله گران به وضعیت های طولانی مدت، در حالتی که بخواهند به سقف یا کفی بالاتر برسند، یا زمانی که قصد شکستن سطوح را داشته باشند، در حالتی بیشتر است که روند صعودی بودن بازار، ثابت شود.
حال در شرایطی که نزولی بودن دارایی ثابت شود، احتمال ورود معامله گران به وضعیت های کوتاه مدت و موقتی، و در شرایطی که بخواهند سطوح پشتیبانی را بشکنند، وجود دارد.
نحوه محاسبه در مک دید قدیم و جدید:
خط مکدی= تفاضل میانگین نمایی 12 روزه قیمت از 26 روزه آن
خط سیگنال= میانگین نمایی 9 روزه اندیکاتور MACD
هیستوگرام MACD در مک دی کلاسیک، در واقع تفاوت بین خط سیگنال و خط مکدی است. اگر این دو خط به هم برسند، هیستوگرام منفی می شود. در مک دی جدید، خط سیگنال به هیستوگرام یا نمودار میله ای تبدیل شده است.
استراتژی مکدی
قبل از اینکه بخواهید با اندیکاتور MACD کار کنید، باید اطلاعات کافی درباره استراتژی های این اندیکاتور، داشته باشید. این استراتژی ها می توانند تحلیل تکنیکال را به شما ارائه دهند. این امر به شما کمک می کند تا برای پیدا کردن فرصت های موجود در بازار، بهتر عمل کنید. هم اکنون می خواهیم با سه مورد محبوب از این استراتژی ها آشنا شویم:
- متقاطع یا Crossovers
- وارونه سازی هیستوگرام یا Histogram reversals
- عبور از صفر یا Zero crosses
متقاطع:
در استراتژی متقاطع، خط سیگنال و خط MACD، مشابه با همان شیوه ای است که نوسان گیری تصادفی می تواند، سیگنال های مورد نظر خرید و فروش را به کمک استراتژی متقاطع بین دو خط اشاره شده، ارائه دهد.
زمانی سیگنال خرید در این استراتژی ها مثل بیشتر استراتژی های متقاطع معین می شود که خط کوتاه تر و واکنشی تر که توانایی این را دارد که خط مکدی باشد، در قسمت بالاتری از خط کند تر(خط سیگنال) است، جا به جا شود.
این استراتژی متقاطع دارای ماهیتی کند و آهسته می باشد. پایه ریزی آن بر مبنای انتظاری است که بخاطر پیش آمدن یک جا به جایی قبل از گشایش یک موقعیت به وجود می آید. در حالتی که روند بازار بورس ضعیف است، اندیکاتور MACD با این حالت رو به رو است که از زمان ایجاد یک سیگنال، احتمال برگشت قیمت به یک نقطه وجود دارد. در واقع این یک سیگنال کاذب در نظر گرفته می شود.
در بیشتر موارد جهت تحلیل تکنیکال بازار و برای تایید کردن سیگنال مورد نظر، بهره گیری از استراتژی هایی قابل قبول است که به وسیله بررسی رفتار قیمت، عمل کند.
وارونه سازی هیستوگرام:
مفید ترین بخش اندیکاتور MACD ، بخش هیستوگرام است. این استراتژی می تواند با میله هایی، تفاوت میان خط سیگنال با خط MACD را نمایش دهد. وقتی حرکت قیمت بازار در یک جهت باشد، ارتفاعی که به هیستوگرام مرتبط است، بیشتر می شود، و زمانی که حرکت بازار کند است، این ارتفاع کم می شود.
هر چقدر میله های هیستوگرام از صفر فاصله بگیرد، فاصله دو خط میانگین متحرک نیز از یکدیگر بیشتر خواهد شد. زمانی که فاز انبساط ابتدایی به پایان برسد، این احتمال وجود دارد که شکلی کوهان مانند ایجاد شود که این سیگنالی است برای نشان دادن انقباض مجدد میانگین متحرک.
توجه داشته باشید که استراتژی هیستوگرام بر خلاف استراتژی متقاطع بسیار برجسته و پیشرو است و فراگیری آن اهمیت زیادی دارد. استراتژی هیستوگرام براساس بهره گیری از روند های شناخته شده است. با استفاده از این استراتژی، می توان قبل از اجرا شدن حرکت های واقعی بازار، می توان آن را عملی کرد.
عبور از صفر:
این استراتژی بدین صورت پایه ریزی شده است که هر کدام خطوط EMAs از خط صفر گذر کند. زمانی روندی صعودی و جدید ایجاد میشود که MACD از قسمت زیر خط صفر عبور کرده باشد. اگر MACD از قسمت بالای خط صفر عبور کرده و آن را قطع کند، در واقع روندی جدید و نزولی پدیدار می شود.
در بین سیگنال های ذکر شده، استراتژی عبور از صفر در بیشتر اوقات، جزو کندترین سیگنال هاست. معامله گر معمولا سیگنال های کمی را به کمک آن دریافت می کند. یکی از مزیت هایی که این سیگنال دارد، این است که بازگشت های از نوع کاذب کمتری را داراست. بطور کلی در این استراتژی، اگر MACD از قسمت بالای خط صفر عبورر کند، می توان معامله را بسته و خرید را انجام داد. اما اگر از قسمت پایین خط صفر عبور کند، معامله گر می تواند معامله را باز کند و بفروشد.
در این روش باید با احتیاط و تمرکز پیش بروید. به دلیل داشتن ماهیت کند و تاخیری این روش، بازارهای متلاطم و پر سرعت، سیگنال ها را به کندی ارسال می کنند. با تمام این توصیفات، این روش در ارائه سیگنال های بازگشت از جابجایی های رفت و برگشتی که به صورت طولانی مدت در عملیات تحلیل تکنیکال اجرایی میشود، بسیار پر کاربرد تر می باشد.
زمانی که از استراتژی عبور از صفر استفاده می کنید باید توجه داشته باشید که در چه زمانی باید از بازار خارج شده و یا متوقف شوید.
اصول شاخص MACD
همانطور که قبلا اشاره شد، MACD بر مبنای میانگین متحرک است و این دلیلی بر ایده آل بودن این اندیکاتور، برای استفاده در عملیات تحلیل تکنیکال است. به همین جهت می توان از آن برای شاناسایی مدخل های پیروی از روند بازار، بهره برد و تا زمانی که این روند ایده آل به پایان برسد، در آن باقی ماند.
پیش از اینکه با اندیکاتور MACD کار کنید، باید با 2 سیگنال آن آشنا شوید. و در حین عملیات تکنیکال از آن ها استفاده کنید.
اولین سیگنال خط MACD کراس زیرو است. در نمودار آن خط MACD و دو عدد میانگین متحرک ، مشاهده میشود که به شفاف سازی شیوه کار MACD، کمک می کند. زمانی که دو عدد MA به هم نزدیک می شوند و یکدیگر را قطع می کنند، خط MACD از قسمت زیر صفر عبور خواهد کرد.
همانطور که واقفیم، زمانی که دو MA یکدیگر را قطع کنند، یعنی تغییری در تکانه اتفاق افتاده و می تواند روندی جدید را پیشبینی کند.
خط سیگنال: اگر دو خط شاخص MACD از هم دور شوند، تکانه حرکت و جابجایی افزایش می یابد و این شرایط نشان دهنده این است است که روند بازار در حال قوی شدن است. اگر این دو خط بهم نزدیک شوند، یعتی استحکام قیمت در حال از دست رفتن است.
بطور کلی MACD تنها یک نوسانگر بوده و اطلاعات درستی از روند های قوی در اختیار ما قرار نمی دهد. پس توجه داشته باشید، هنگامی که در روندی قدرتمند هستید و شاهد عبور و گذر زیاد خطوط MACD می باشید، سردرگم نشوید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که تا لحظه ای که خطوط MACD در بخش بالایی از صفر واقع باشد، و قیمت آن نیز در قسمت بالاتر EMA های دوازده و بیست وشش قرار داشته باشد ، روند قبلی، ادامه خواهد داشت.
راه دنباله روی روند:
همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، دو خط MACD به همدیگر بسیار نزدیک بوده و تقریبا به صفر تمایل دارند. این موضوع نشان می دهد که تکانه حرکتی وجود ندارد.
در نقطه یک، محدوده باریکی از قیمت ایجاد شده و در صورتی که قیمت شکسته شود، فاصله دو خط ذکر شده از هم و از خط صفر بیشتر خواهد شد. در نتیجه باید بدانید که میانگین متحرک در طول روندی مشخص، این توانایی را دارد که عملکرد آن بصورت مقاومت و پشتیبانی باشد. بر اساس چیزی که در فاز دو و چهار دیده میشود، امکان باقی ماندن شما در یک روند ویژه، وجود دارد. در حالتی که قیمت، نتواند میانگین های متحرک بشکند.
نقطه شماره سه، نقطه ای تثبیتی است و می توان انقباض شدید MACD را مشاهده کرد.
در نقطه شماره 5 می توان سیگنالی در جهت پیش بینی وارونه سازی مشاهده کرد. نقطه شماره 6 روندی نزولی داشته و در قسمت زیرین میانگین های متحرک، باقی مانده در حالی که خطوط MACD در بخش پایین تر از صفر قرار دارد.
واگرایی MACD به عنوان راه های اولیه
در نمودار شکل زیر می توانیم حرکتی کند و رو به بالای قیمت در بازه ای طولانی را مشاهده کنیم، در این بازه، MACD نیز کاهش پیدا می کند، این موضوع نشان می دهد که پشت چنین سایش ضعیفی، قدرت خرید وجود ندارد. در بخشی که قیمت به صورت ناگهانی در بخش زیرین میانگین متحرک شکسته می شود، روندی جدید و به شدت نزولی را شاهد هستیم. در قسمت زیرین صفر و به دلیل قطع شدن و دور شدن خطوط MACD، از یکدیگر اتفاق می افتد.
بهترین زمان استفاده از MACD
قبل از کار با اندیکاتور مکدی، باید بدانید که “بهترین زمان” وجود ندارد و همه چیز بستگی به برنامه معاملاتی و اولویت شخصی خودتان دارد. بعضی از اشخاص به دلیل اینکه رویکرد تکنیکال ندارند، و یا به دلیل عدم استفاده از شاخص های متفاوت برای مشخص کردن روند قیمت، توانایی یافتن زمان استفاده از MACD را ندارند.
جهت ورود و ثبت نام در صرافی بینگ ایکس کلیک کنید
نظر (5)
سجاد
سلام خیلی خوبه این سایت. ببخشید سوالی داشتم. میشه فقط با همین مکدی وارد معامله شد یا نیاز به اندیکاتورهای دیگه هم هست؟
مدیر سایت مدیر سایت
سلام و عرض ادب. وقتتون بخیر و شادی. ممنون از همراهی تون
اصولا باید چندین تاییدیه بگیرید و معامله کنید. اما باز بستگی به استراتژی فردی داره که چه کاری انجام دهید.
ماندگارنیا
سلام ببخشید از تریدینگ ویو می تونیم در صرافی بینگ ایکس استفاده کنیم؟ یا باید پول اضافه پرداخت کنیم؟
مدیر سایت مدیر سایت
سلام و عرض ادب. وقتتون بخیر و نیکی
بله می توانید؛ و نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارید.
امیر
سلام در مورد استفاده از این اندیکاتور باید چه زمانی انتخاب شود؟ مثلا کندل های یک دقیقه باید انتخاب شود یا 15، 30 و …؟
زیرا با تغییر زمان عملا مقیاس تغییر میکند و مشخص نیست چه زمانی باید ورود به بازار داشت و یا خروج از بازار؟
بهترین زمان انتخابی کدام است؟