آموزش ارز دیجیتال و فارکس

نقش وال استریت در بورس جهانی

نقش وال استریت در بورس

نقش وال استریت در بورس جهانی

همانطور که می دانید خیابانی در منهتن به اسم وال استریت (wall street)  وجود دارد که نقش وال استریت در بورس جهانی بسیار حائز اهمیت است. روایت های مختلفی درمورد علل معروفیت این نام در دسترس است. برخی از افراد می گویند که نام آن از کلمه آلمانی (The waal street) گرفته شده است.

عده ای دیگر بر این باورند که “وال استریت” به علت وجود دیوار شرقی در مرز شمالی اقامتگاه نیوآمستردام، به معروفیت رسیده است. این دیوار  به جهت جلوگیری از هجوم نظامیان انگلیسی ساخته شده بود.

قدمت وال استریت به بیش از 350 سال می رسد. ویلیام برادفورد، محله وال استریت را بنیان گذاری کرد. این منطقه در سال 1653 ایجاد شد و نام آن به دلیل اینکه خیابانش به رودخانه اسکایلرک دسترسی داشته است به اینگونه انتخاب شد. این منطقه مرکز تجارت گل و چوب شناخته می شد.

وال استریت بعد از اینکه بورس نیویورک در سال 1792 افتتاح شد، به صورت یک بازار جهانی برای معاملات سهام شناخته شده است. از همان ابتدا معاملات سهام در خیابان وال استریت خیلی آسان انجام می شد. و تکنولوژی امروزی هم در آن زمان نبود. در دهه 1920 به کمک تلگراف و تلفن به معاملات سهام، سرعت بخشیده شد. این قضیه باعث شد که وال استریت به عنوان یک بازار سرمایه حرفه ای شناخته شود.در سال 1971 ناسداک تاسیس شد این بازار سرمایه به عنوان بورس الکترونیکی فعالیت خود را شروع کرد. در نتیجه تکنولوژی وارد مسیر بازار سهام شد.

سرمایه گذاری در وال استریت به دو صورت انجام می گیرد: مستقیم و غیر مستقیم

در سرمایه گذاری مستقیم، خود سرمایه گذار به عنوان مالک در شرکت های مستقر در وال استریت سرمایه گذاری خود را انجام می دهد و برای خود درآمد زایی می کند. این شرکت ها به صورت عمومی دارایی های خود را می فروشند و سهامشان در بازار بورس به فروش می رسد.

سرمایه گذاری غیر مستقیم به معنای این است که در صندوق های سرمایه گذاری مشترک ETF و صندوق های سرمایه گذاری خاص Hedge Fund، سرمایه گذاری انجام شود. سرمایه گذار، سرمایه خود را به شرکت های مدیریت سرمایه گذاری می سپارند و آن ها به نمایندگی از سرمایه گذار، در بورس سرمایه گذاری انجام می دهند. این شرکت ها به این گونه عمل می کنند که سرمایه را به سهام مختلف، اختصاص می دهند. در نتیجه ریسک آن کمتر می شود و سود به حداکثر می رسد.

قبل از شروع سرمایه گذاری در وال استریت، بهتر است که سرمایه گذاران برنامه ریزی لازم را داشته باشند تا بازده بالاتر و ریسک کمتری را در این زمینه تجربه کنند.

(در مقاله بورس نیویورک میتوانید بیشتر در مورد بازار بورس آمریکا اطلاعات کسب کنیید)

نقش وال استریت در بورس

نقش وال استریت در بورس جهان

پایگاه مهم ترین مراکز اقتصادی آمریکا، این خیابان می باشد. بازار بورس نیویورک NYSE ، (NASDAQ)، بازار بورس آمریکا(AMEX)، بازار بورس تجاری نیویورک (NYMEX) و میز بازرگانی نیویورک (NYBOT)  از بازار های مهم در خیابان وال استریت می باشند.

نقش وال استریت در بورس

بورس سهام نیویورک (NYSE):

در بازار بورس نیویورک، بیشتر شرکت هایی که در حوزه بورس فعالیت دارند، نقش دارند. اکثر این افراد، اشخاص و سرمایه گذاران خارجی می باشند. حرفه ای ها در NYSE، روزانه بازار های مهم در جهان، اعم از بازار های بورس اروپایی و آسیایی را بررسی می کنند. در همه جای دنیا، بازار ها بر یکدیگر اثر می گذارند. در نتیجه ضروری است که همه بازار ها تحت نظر باشند تا اثر آن بر وال استریت مشخص شود.  

بورس نیویورک یکی از بزرگ ترین بازار های سهام در جهان می باشد. همچنین بورس نیویورک به عنوان یکی از مراکز اصلی بازار سرمایه جهان شهرت دارد. اثر بورس نیویورک و وال استزیت بر بیشتر بازار ها در تمام دنیا قابل لمس است. وال استریت به عنوان یکی از مراکز اصلی بازار معاملات سهام در جهان در برقراری رابطه میان بازار های مختلف و جریان سرمایه گذاری، نقش موثری ایفا می کند.

نقش وال استریت در بورس

بازار بورس نزدک (NASDAQ):

بزرگ ترین بازار معامله الکترونیک سهام در آمریکا، “نزدک” است. این بازار حدود 3321 شرکت را شامل می شود که بیشترین میزان معامله سهام را نسبت به بازار های بورس دیگر در دنیا، دارا می باشد. در این بازار، معاملات سهام به شکل خودکار و به کمک الگوریتم های قوی و بهبود یافته اجرایی می شود. همچنین این بازار به عنوان یک نمونه از بازار های پویای جهانی به حساب می آید که تغییرات و حرکت های سریع در قیمت سهام را در کوتاه ترین وقت و با دقت خیلی بالایی به ثبت می رساند.

بورس سهام آمریکا (AMEX):

نقش وال استریت در بورس

مرکز مبادلات سهام مربوط به شرکت های کوچک، AMEX (American Stock Exchange)است. قوانینی که به آن مرتبط می باشد به شرکت های کوچک تعلق دارد. یکی از سه بازار اصلی سهام در آمریکا؛ بورس سهام آمریکا می باشد. این بازار بورس در سال 1842 ایجاد شده و هم اکنون تحت مالکیت شرکت NYSE Euronext می باشد.

شرکت AMEX در شهر نیویورک قرار دارد و برای معاملات سهام کوچکتر و بیشتر فعالیت خود را انجام می دهد. AMEX برای معاملات سهام شرکت های کوچکتر و شرکت های پیشرو در صنعت و شرکت های سطح پایین مورد استفاده قرار می گیرد. برخلاف بورس سهام نیویورک NYSE که در آن شرکت های بزرگ تر و اساسی مثل IBM، Coca-Cola و General Electric معامله انجام می دهند.

بورس کالا یا بورس تجاری نیویورک (NYMEX):

نقش وال استریت در بورس

کالاهای اقتصادی مربوط به گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو، یک بازار معاملات آتی کالاهای اقتصادی است.

این بازار به عنوان یکی از بزرگ ترین بازار های تجارت کالا در جهان، به فعالیت مشغول است. بیشتر معاملات آن ها به دلیل معاملات نفت خام، گاز طبیعی، طلا، نقره و محصولات پتروشیمی شناخته خواهد شد.

این بازار به منظور معامله در قرارداد های آتی و نقدی کالا های اقتصادی و صنعتی، بالاخص کالا های مرتبط یا انرژی، شناخته می شود.  

میز بازرگانی نیویورک (NYBOT):

نقش وال استریت در بورس

بورس کالاهای آتی را شامل می شود.یکی از بازار های معاملاتی مهم در بخش کالا های کشاورزی و صنعتی در ایالات متحده آمریکا، NYBOT است. یعنی معاملات قرارداد های آتی و معاملات آتی کالاهای فیزیکی مثل شکر، پنبه، قهوه، کاکائو و آب پرتقال در آن اجرایی می شود. همچنین محصولات صنعتی مثل طلا، نقره، مس، پالادیوم و … نیز شامل آن می شود. بر خلاف بازار بورس نیویورک که اکثر معاملات آن در سهام شرکت ها انجام می گیرد. در NYBOT بیشتر معاملات روی کالا های طبیعی و صنعتی انجام می پذیرد.

ابزار های مالی مورد معامله در بورس نیویورک، به شرح زیر است:

  • قرارداد آتی
  • اختیار خرید و فروش
  • (Warrant): زمانی که توسط یک شرکت، اختیار خرید روی اوراق بهادار انتشار داده می شود.

با گذشت زمان، خیابان وال استریت به عنوان یک جای ویژه به منظور حضور کسانی که نفوذ اقصادی دارند، شناخته شده است. نام روزنامه معروف وال استریت ژورنال، از این خیابان برداشته شده است. وال استریت به سمبل آمریکا و سیستم اقتصادی این کشور تبدیل شده و بیشتر آمریکایی ها آن را به چشم یک نماد توسعه تجاری، اقتصادی کشور نگاه می کنند.

جنبش وال استریت در بورس:

در هفدهین روز سپتامبر سال 2011، برخی از افراد به بحران اقتصادی و اختلاف طبقاتی، معترض شدند. این تظاهرات به جنبش وال استریت در بورس شناخته شد.

این تجمعات، آرام و بدون هیچ گونه خشونتی انجام شد و الهام گرفته شده از جنبش های مصر و اسپانیا بود. یکی از مهم ترین دلایل این تظاهرات ( طرح نجات بانک ها )، ( بحران وام مسکن)، و ( اعدام تروی دیویس) سیاه پوست آمریکایی بوده است.

دلیل اهمیت وال استریت چیست؟

نقش وال استریت در بورس

همانطور که اشاره شد، وال استریت یکی از خیابان های مهم و معروف در منهتن است. بزرگ ترین مراکز مالی دنیا در این خیابان می باشد. آن چیزی که موجب شهرت روزافزون این خیابان شده است، وجود همین مراکز مالی است.

به غیر از وال استریت، در نواحی مختلف جهان، در حوزه مبادلات سهام، شهرت دارند. بازار های مختلف در نقاط مختلف جهان، به فعالیت مشغول می باشند. و به دلیل اینکه بازار ها روی یکدیگر اثرگذارند، سرمایه گذاران حرفه ای همه روزه به بررسی این بازار ها می پردازند. وضعیت بازار ها در اروپا و آسیا بر وال استریت بسیار قابل توجه خواهد بود.

نهاد های مالی که در وال استریت موجود می باشند:

  • بازار های سهام
  • بانک های تجاری مثل بانک آمریکا، بانک جی پی مورگان و بانک کیوی.
  • معامله گران اوراق بهادار مثل بلک راک، گلد من ساکس و مورگان استنلی
  • شرکت های کارگزاری مثل مریل لینچ و کارگزاران فدرال.
  • بانک های سرمایه گذاری مثل گولد من ساکس و موزگان استنلی.
  • بانک مرکزی آمریکا ( از جمله مواردی که بر تورم، نرخ بهره و قیمت اوراق بهادار موثر است می توان به فعالیت های فدرال رزرو اشاره کرد).

تمام این نهاد ها باعث ایجاد یک اکوسیستم پویا در وال استریت شده است که تاثیر خیلی خوبی در بازار های جهانی دارد.

بازیگر اصلی وال استریت در بورس چه کسی می باشد؟

دولت فدرال، وظیفه قانون گذاری در وال استریت و نظارت بر حسن انجام آن را بر عهده دارد. در واقع دولت بازیگر اصلی وال استریت در بورس می باشد. همچنین بیشتر نهاد های مالی فعال در وال استریت، مالکیت خصوصی دارند. این نهاد ها عبارتند از بانک های تجاری، معامله گران اوراق، بازار های سهام، شرکت های کارگزاری و بانک ها سرمایه گذاری.

با اینکه فعالیت ها، تحت نظارت دولت فدرال است، اما نظام کسب و کار و قیمت گذاری آزاد معین شده است. شعبه نیویورک سیستم فدرال رزرو، بهطور مداوم اوراق خزانه ایالات متحده آمریکا را مورد مزائده قرار می دهد و سیاست پولی دولت به اجرا در می آید. فعالیت های فدرال رزرو بر نرخ های بهره، تورم و قیمت اوراق بهادار، تاثیر گذار خواهد بود.

خدمات مالی در وال استریت:

نظام مالی در دنیا تغییرات شگفت انگیزی داشته است. در سال های گذشته، تمام معاملات به شکل حضوری انجام شده و پیشرفت تکنولوژی در جهت بهبود نظام مالی کمک قابل توجهی داشته است. در گذشته، بیشتر مبادلات مالی در شهر نیویورک انجام شده یا به طریقی به این شهر ارتباط داشته است. این موضوع به این دلیل رخ داده که بیشتر شرکت های مالی در “وال استریت در بورس” بوده اند.

بعضی شرکت ها در وال استریت حضور داشتند اما بیشتر آن ها تجارتی خارج از این حوزه داشته اند. در پایان آنچه مشخص بود،  نقش مهمی است که وال استریت در مبادلات داشت.

به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرت، به مرور از تمرکز مراکز مالی در وال کم شد اما همچنان این خیابان به عنوان مبدا تبادلات مالی شناخته می شود.

بازار های مالی مهم جهان:

به دلیل توسعه مراکز مالی در نقاط مختلف جهان، وال استریت دیگر تنها مرکز مالی جهان نمی باشد. در بعضی از فعالیت های مالی، حتی دیگر نقش بازیگر اصلی را هم ایفا نمی کند. انتشار و معامله سهام و اوراق قرضه، یکی از فعالیت های مهم در “وال استریت در بورس”  است. دارایی های مالی جدیدی در بازار ایجاد و به فروش رسیده است. از جمله ابزار های مالی که می توان نام برد، وارانت ها، تراست های سرمایه گذاری و قرارداد های آتی هستند. این ابزار ها نشان دهنده قدرت وال استریت در بورس و نقش آن در جهان می باشد.

امروزه این معاملات در دیگر مراکز مالی دنیا انجام می شود. بازار های مالی مهم جهان در لندن، فرانکفورت، توکیو و برخی شهر های بزرگ دیگر جهان، در حال توسعه و پیشرفت هستند.

حضور خارجی ها در وال استریت در بورس:

برای اینکه معاملات شدید تر و رقابتی تر شکل بگیرد، به حضور شرکت های خارجی احتیاج داریم. در واقع افرادی که صاحبان کسب و کار در کشور های خارجی هستند و یا سرمایه گذاران اصلی بازار سهام و اوراق قرضه در وال استریت در بورس به این موضوع توجه زیادی دارند. با برقراری ارتباط بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران، ارتباطات بین المللی توسعه می یابد و در نتیجه، شهرت و اعتبار وال استریت در بورس افزایش خواهد یافت.

نقش وال استریت در بورس و بازار های مالی:

همانطور که می دانید، شهر نیویورک در واقع مرکز دو تا از مهم ترین بازار های بورس دنیا می باشد. بورس سهام نیویورک NYSE و بورس سهام آمریکا AMEX . همچنین در شهر هایی مثل شیکاگو، سان فرانسیسکو، لس آنجلس و فیلادلفیا، بازار های مالی دیگری نیز ایجاد شده است. ولی اهمیت و رقابت پذیری آن ها نسبت به بورس سهام نیویورک و آمریکا کمتر می باشد. به دلیل پیشرفت تکنولوژی، معاملات اینترنتی و تلفنی، متداول تر انجام می شود و تعداد معاملات فیزیکی کمتر شده است. وال استریت در بورس تحت عنوان واسطه بین اقتصاد های داخلی و بین المللی و پل ارتباطی بازار های مالی، حضور پیدا کرده است.

آسان شدن افزایش سرمایه بین کسب و کار ها و دولت ها، جزو مواردی است که با حضور واضح و روشن وال استریت، ممکن می شود.

سرمایه ای که به کمک شرکت های وال استریت جمع می شود، به کسب و کار ها و دولت ها اجازه انجام فعالیت های ساختمانی و خدماتی را می دهد. و ارزش افزوده ایجاد می شود. همچنین این شرکت ها برای به وجود آوردن مشاغل مختلف می کوشند. به دلیل ریسک کمتری که در سرمایه گذاری در وال استریت وجود دارد، شهرت و اعتبار بالایی را برخوردار می باشد.

سرمایه گذاران با ریسک بسیار کمی سرمایه گذاری خود را انجام می دهند. و سرمایه خود را به شرکت های زیر مجموعه وال استریت واگذار می کنند. در واقع آن ها به این اطمینان رسیده اند که مشکلی برای سرمایه گذاری به وجود نمی آید و گردش سرمایه به صورت منظم انجام می گیرد. انباشت سرمایه با وجود وال استریت با کمترین هزینه انجام می شود. در نتیجه سرمایه گذاران ترجیح می دهند که از خدمات وال بهره ببرند.

وال استریت در رشد کارایی بازار های مالی کمک شایانی می کند. با بهتر شدن کارایی، رشد اقتصادی و رقابت پذیری نیز بالا می رود. در نهایت توسعه مشاغل و بازار کار به آسانی انجام خواهد شد.

اتصال مراکز مالی دنیا وال استریت در بورس:

کشور های توسعه یافته ای که اقتصاد سرمایه داری دارند، نیازمند روش هایی برای ارتباط سرمایه پذیران و سرمایه گذاران می باشند. همانطور که گفتیم، وال استریت فرآیند جمع آوری سرمایه و بهره گیری را آسان تر می کند. اما این باور اشتباه است که وال استریت تنها مرکز جمع آوری سرمایه و هدایت به سمت تولید می باشد. مراکز مالی مختلفی وجود دارند که رقیب قدرتمند وال استریت به حساب می آیند.

بازار های مالی در هنگ کنگ، لندن، توکیو، تورنتو و فرانکفورت با وال استریت رقابت سفت وسختی دارند. بورس های دیگری در کشور های مثل کره، تایوان، آمستردام، میلان و زوریخ نیز وجود دارند که مهم و قابل توجه می باشند. از بورس های کشور های در حال توسعه می توان به چین، مجارستان، لهستان، روسیه اشاره کرد.

مثل ایالات متحده، اکثر کشور ها بیشتر از یک بورس سهام را دارا می باشند. مثلا ژاپن دارای هشت بورس سهام است. ولی سوئیس سه بورس دارد. شرکت های آمریکایی به دلیل اینکه نرخ بهره در اروپا و آسیا کمتر است ممکن است که در این بازار ها مجبور به استقراض شوند.

شرکت ها و دولت های خارجی به دلیل بالا بردن سرمایه در ایالات متحده به وال استریت می روند و شرکت های آمریکایی برای افزایش سرمایه از بازار های خارجی بهره می برند.

جهت ورود و ثبت نام در صرافی بینگ ایکس کلیک کنید

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *