آموزش ارز دیجیتال و فارکس

سیلیکون ولی چیست و چه شرکت های در آن فعالیت دارند؟

سیلیکون ولی

سیلیکون ولی چیست و چه شرکت های در آن فعالیت دارند؟

سیلیکون ولی

سیلیکون ولی چیست و به کجا گفته میشود؟

احتمال اینکه اسم این دره را نشنیده باشید بسیار ضعیف است! این منطقه برای افرادی که در حوزه فناوری فعال هستند، یک آرمان شهر می باشد. در ادامه می خواهیم با سیلیکون ولی بیشتر آشنا شویم و چرایی کسب موفقیت این منطقه را بررسی کنیم.

سیلیکون ولی یک منطقه در کالیفرنیا می باشد و به عنوان مرکز صنعت فناوری و نوآوری به معروفیت رسیده  است. این منطقه در شبه جزیره سان فرانسیسکو قرار دارد و شهر های مشهوری مثل سان خوزه، پالو آلتو، مونتن ویو و مونتری و پارک را در خود گنجانده است.

ایده ساخت این منطقه در دوران رکود بزرگ در آمریکا شکل گرفت. در آن زمان بین سال های 1929 تا 1939 جهان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کرد و آمریکا هم مثل بقیه کشورها درگیر این  مشکلات بود.

به دلیل رکود اقتصادی که در این منطقه وجود داشت، جوانان تحصیل کرده در سیلیکون ولی، برای یافتن شغل و پیشرفت خود به شهر های دیگر نقل مکان می کردند. به همین دلیل، فردریک ترمان، که رشته مهندسی را در دانشگاه استنفورد، تدریس می کرد، به دنبال یافتن کسب و کار برای دانشجویان خود بود.

او به دنبال راهی بود که شرکت های بزرگ را قانع کند تا یک شعبه در این منطقه ایجاد کنند تا افراد توانمندی که برای کسب و کار به شهر های دیگر رفتند به سیلیکون ولی برگردند و این شهر توسعه یابد.

ترمن برای جلب توجه شرکت های دیگر از تکنولوژی رادیو استفاده کرد. از طرفی ارتش آمریکا برای انجام فعالیت های خود، این منطقه را برگزید و منابع مالی زیادی به این منطقه ورود پیدا کرد.

فردریک ترمان از دو نفر از دانشجویان خود به اسم ویلیام هیولت و دیوید پاکارد خواست تا به سیلیکون ولی بازگردند و یک شرکت ایجاد کنند. حتی از آن ها به خوبی حمایت مالی می کرد. این شرکت همان شرکت hp بود. با رشد شرکت hp و بالا رفتن فعالیت ارتش در این منطقه، silicon valley پیشرفت خوبی کرد. در دهه 40 میلادی آقای فرد ترمان، پارک صنعتی استنفورد را تاسیس کرد.

گوگل، فیسبوک، نتفیلیکس و بسیاری از شرکت های مشهور دیگر، از شرکت های سیلیکون ولی می باشند که از همین منطقه کار خود را شروع کردند و به کمک این شرکت ها بود که دره سیلیکون ولی به قلب فناوری مبدل شد تا دنیای مدرن را هدایت کند.

زیر بنای قدرتمند خلیج سانفرانسیسکو، دست پیدا کردن به متخصصان توانمند، اعم از مشاوران نرم افزار و طراحان وب سایت در این منطقه و عواملی دیگر، این مکان را تبدیل به محلی عالی در هدایت نوآوری کرده است.

این منطقه با اینکه هزینه های عملیاتی بالایی دارد، ولی مکانی بی نظیر برای شرکت های تازه کاری است که قصد دارند با راه حل های فنی به خصوص در بخش توسعه برنامه وب یا گسترش برنامه موبایل، به شهرت برسند. استارتاپ های زیادی در بین شرکت های سطح بالای فناوری در این منطقه موجود است که به بعضی از بهترین های آنها خواهیم پرداخت.

سیلیکون ولی به عنوان یک جامعه استارتاپی فعال شناخته شده و ایده پردازان و کارآفرینان زیادی را در خود جای داده است. بسیاری از استارتاپ های موفق و مشهور مثل اوبر، ایر بی ان بی، فیسبوک، گوگل و آمازون در سلیکون ولی، پایه گذاری شده اند و رشد قابل توجهی داشتند.

(در مقاله بورس نزدک میتوانید بیشتر در مورد بازار بورس نزدک در که در آمریکا واقع شده بخوانید)

اولین شرکت های سیلیکون ولی که در آن تاسیس شدند:

شرکت های مختلف برای اینکه در جهت پیشرفت تکنولوژی خود کار کنند، در پارک صنعتی استنفورد، به تاسیس شعبه می پرداختند. ولی این فرصت برای هر شرکتی فراهم نبود و فقط شرکت های شناخته شده با تکنولوژی قوی، این حق را داشتند که در این منطقه به فعالیت بپردازند. این سیاست باعث شد که این مکان از لحاظ مالی و اعتباری، رتبه خیلی خوبی کسب کند و بسیاری از شرکت ها در تلاش بودند که در پارک صنعتی استنفورد فعالیت کنند.

  • شرکت Varion Associate:

اولین شرکتی که شعبه خود را در این منطقه تاسیس کرد، شرکت Varion Associate بود. کار این شرکت این بود که لوله های وکیوم ایجاد کند و در آن زمان شرکت بسیار شناخته شده ای به حساب می آمد. General Electric, Kodak  و Shockley که یک آزمایشگاه ترانزیسنور بود، جزو شرکت هایی بودند که بعد از Varion Associate فعالیت خود را آغاز کردند.

  • شرکت Shockley:
سیلیکون ولی

شرکت Shockley توسط ویلیام شاکلی (wiliam Shockley) تاسیس شد. او به خاطر دانش و فعالیت های زیادی که داشت، به خوبی معروف شده بود و همچنین موفق شد که یک بار جایزه نوبل را برنده شود.

شاکلی به خوبی می توانست افراد توانمند و با سواد را بیابد و جذب شرکت خود کند. اما یک سری از افرادی که با اون کار می کردند از اخلاق او شکایت داشتند و همین مسئله باعث شد که بهترین کارمندان آنجا را ترک کنند. هشت نفر از بهترین کارمندان شاکلی به دلیل اخلاق غیر حرفه ای شاکلی، از او جدا شدند و در سال 1957، شرکت خود را به نام Fairchiled Semiconductor تاسیس کردند. این شرکت در زمینه ترانزیستور های سیلیکونی  و خازنی فعالیت می کرد.

  • شرکت Fairchild Semiconductor:

این شرکت در کار خود بسیار موفق بود و بسیاری از شرکت  ها بعد از آن، به سلیکون ولی وارد شدند. در حقیقت 8 نفر در جذب شرکت های مطرح به سیلیکون ولی، نقش به سزایی داشتند. هر چه این منطقه توسعه یافته تر شد، تغییرات زیادی را نیز در این منطقه شاهد بودیم.

شرکت های مطرح در سیلیکون ولی:

Silicon Valley، مرکز بسیاری از شرکت های شناخته شده در سطح جهان است. به احتمال زیاد شما نیز از ابزار های این شرکت بهره برده اید. در ادامه بعضی از معروف ترین شرکت هایی که در سیلیکون ولی وجود دارد را بررسی می کنیم.

شرکت یاهو (Yahoo):

Silicon Valley

شرکت یاهو، یک شرکت اینترنتی و نرم افزاری می باشد و به عنوان یک موتور جستجو نیز می تواند کاربرد داشته باشد. این شرکت در سال 1994 به کمک دو نفر به اسم های جری یانگ و دیوید فلو، پایه گذاری شد.

شرکت گوگل (Google):

Silicon Valley

یکی از کار های روزمره تمامی افراد در جوامع مختلف، استفاده از موتور جستجوی گوگل است. حتی اگر شما آشنایی زیادی با تکنولوژی نداشته باشید، می توانید به راحتی از مزایای آن بهره ببرید. پایگاه شرکت گوگل در شهر سانفرانسیسکو است. همچنین به دلیل اینکه این شرکت در زمینه فناوری بسیار پیشرفته است، به کارگیری هوش مصنوعی به کمک گوگل، با سرعت زیادی انجام پذیر شد.

شرکت hp:

اولین شرکتی که در حوزه فناوری و در silicon valley شروع به کار کرد، شرکت hp بود. درمورد تاریخچه این شرکت به طور خلاصه صحبت کردیم.

شرکت مایکروسافت (Microsoft):

Microsoft

بیل گیتس و پل آلن از افرادی بودند که شرکت مایکروسافت را تاسیس کردند. این شرکت چند ملیتی می باشد و به غیر از فعالیت در حوزه نرم افزار و سیستم عامل، در زمینه سایت های اینترنتی و شبکه های تلویزیونی نیز کار می کند.

شرکت آی بی ام (IBM):

IBM

شرکت آمریکایی IBM در حوزه های متنوعی مثل ساخت نرم افار و سخت افزار = میزبانی وب، فناوی نانو و … فعالیت دارد. بهتر است بدانید که IBM به عنوان (Big Blue) نیز شناخته شده است.

شرکت اپل (Apple):

Apple

بدون شک همه شرکت اپل و استیو جابز را می شناسند. این شرکت، فعالیت خود را از یک گاراژ آغاز کرد و با گذر زمان توانست دنیا را به تسخیر خود درآورد. اپل یک شرکت خدمات آنلاین، تولید کننده لوازم الکترونیکی مصرفی، نرم افزار، سخت افزار و … می باشد.

شرکت اینتل (Intel):

Intel

این شرکت در زمینه طراحی و ساخت سخت افزار کامپیوتر مثل مادربورد، کارت شبکه و … فعال است و در سال 1968 به کمک رابرت نویس و گوردن مویس، پایه گذاری شد.

شرکت فیسبوک (Facebook):

Facebook

در سال 2004، مارک زاکربرگ و دوستانش، شرکت فیسبوک را پایه گذاری کردند و شبکه اجتماعی فیسبوک را به وجود آوردند. بهتر است بدانید که در آغاز فعالیت در فیسبوک فقط مختص به دانشجویان دانشگاه هاروارد بود و بعد ها دسترسی آن برای عموم آزاد شد.

شرکت انویدیا (Envidia):

انویدیا در واقع یک شرکت آمریکایی می باشد که فعالیت های متنوعی مثل ساخت مدار های IC مناسب با مادربورد، کارت های گرافیکی، رایانه های شخصی و … را به انجام می رساند.

شرکت ای بی (Ebay):

ای بی (Ebay) در سال 1995 به کمک پیر امیدیار پایه گذاری شد. این شرکت یک وبسایت فروشگاهی به وجود آورد که خرید کالا را به شکل آنلاین برای مشتریان خود بسیار آسان کرد.

شرکت لینکدین (Linkedin):

Linkedin

لینکدین یک شرکت بسیار موفق می باشد. این شرکت یک شبکه اجتماعی حرفه ای و شغل محور را به وجود آورده است. کاربران این شبکه اجتماعی، کارفرمایان و جویندگان کار می باشند و با در نظر گرفتن یک حرفه و مهارت، با یکدیگر ارتباط می گیرند.

شرکت نتفلیکس (Netflix):

این شرکت تولید کننده محتوا می باشد. نتفلیکس در سال 1997 پایه گذاری شد. در سال 2012 در زمینه تهیه کنندگی و انتشار فیلم ها و سریال های متنوع، متمرکز شد.

شرکت تسلا:

شرکت تسلا (Tesla) در حوزه تولید خودرو های برقی کار می کند. جالب است بدانید که ایلان ماسک که با توئیت های خود باعث ایجاد نوسانات چشم گیر در بازار ارز های دیجیتال می شود، مدیر عامل این شرکت می باشد.

شرکت اوبر (Uber):

Uber

این شرکت به سفر مرتبط است. در اپلیکیشن موبایل اوبر، مسافران به شکل اتوماتیک با رانندگانی که به محل اقامت آن ها نزدیک هستند، ارتباط می گیرند و موقعیت مسافر نیز برای راننده ارسال می شود. مدیر عامل اجرایی شرکت اوبر فردی ایرانی به نام دارا خسروشاهی می باشد.

ویژگی های Silicon Valley:

  • نبود تفریگاه: یکی از کمبود هایی که این مکان دارد این است که کارکنان بعد از تمام شدن ساعت کاری خود، هیچ جایی برای تفریح و گذران اوقات فراغت ندارند. ولی توجه به این نکته ضروری است که کار کردن در بیشتر شرکت هایی که در این منطقه موجود هستند، به حدی جذاب است که نیاز به تفریح کمتر احساس خواهد شد. بعضی شرکت ها برای بالا بردن بازدهی کارکنان خود، در محیط کاری امکاناتی به وجود آورده اند و همیشه به آن ها توصیه می کنند که از این امکانات به خوبی استفاده کنند.
  • سختی خرید خانه: افرادی که در silicon valley مشغول به کار هستند، برای اینکه خانه بخرند باید درخواست خود را به بنگاه های املاک بفرستند. بعد از آن براساس مقدار دارایی و موارد دیگر، در صورت پذیرش، امکان خرید خانه برای آن ها فعال خواهد شد. همچنین، قیمت منازل در سیلیکون ولی بسیار زیاد است به طوری که افرادی با حقوق بسیار بالا نیز گاهی مجبور به زندگی در یک ون می شوند.
  • بیشتر بودن تعداد مرد ها نسبت به خانم ها: به ازای هر 140 مرد، 100 زن در سیلیکون ولی وجود دارد. این موضوع باعث ایجاد شرکت های دوست یابی شده است و بسیاری از افراد به کمک این شرکت ها در ازای 11 قرار ملاقات، مبلغی در حدود 50 هزار دلار را به شرکت می پردازند.
  • شهر ربات ها: سیلیکون ولی مکانی است که در آن تکنولوژی بسیار پیشرفته است. مثلا اگر در این شهر به یک هتل مراجعه کنید، و در داخل اتاق خود با یک ربات مواجه شدید که قصد دارد اوامر شما را اجرایی کند، اصلا متعجب نشوید. K5 که یک ربات امنیتی می باشد، جزو محبوب ترین ربات ها در سیلیکون ولی است. این ربات توسط سنسور هایی که بر آن تعبیه شده، به بررسی محیط اطراف خود می پردازد و درصورتی که هر مشکلی وجود داشته باشد، در کمترین زمان آن را به پلیس گزارش می دهد.

ایرانی ها در سیلیکون ولی:

Silicon Valley

به احتمال  زیاد می دانید که سیلیکون ولی، محلی را فراهم کرده که افراد متخصص در تمام دنیا بتوانند به این محل راه یابند. ایرانیان نیز از این شرایط بهره مند هستند. کسانی که در زمینه فناوری، اطلاعات خوبی دارند، وارد این منطقه خواهند شد. در ادامه می خواهیم با برخی از مشهورترین ایرانیانی که در سیلیکون ولی مشهور هستند آشنا شویم.

  • بابک فردوسی: آزمایشگاهی به نام پیشرانه جت وجود دارد که بابک فردوسی فعالیت خود را در آنجا آغاز کرد. یکی از سوابق مهمی که در کارنامه کاری او است می توان به پروژه های مریخ نورد کنجکاوی (Curiosity) و Cassini-Huygens اشاره کرد.
  • فرزاد ناظم: بعد از اینکه دوره دبیرستان خود را تمام کرد برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و بعد از فعالیت در چندین پروژه، در شرکت اوراکل استخدام شد. این شرکت در سیلیکون ولی قرار دارد. سپس، آقای ناظم، در یاهو استخدام شدو در آن شرکت فعالیت  خود را آغاز کرد. ولی امروزه به عنوان یک سرمایه گذار فعالیت می کند و مثل گذشته کار نمی کند.
  • پریسا تبریز: پس از گذراندن کارآموزی خود در شرکت گوگل و فارغ التحصیلی از دانشگاه به عنوان مدیر امنیت شبکه گوگل به استخدام درآمد.
  • دارا خسرو شاهی: خانواده وی یک کارخانه تولید دارو در ایران به نام تولی پرس داشتند. او در سال 2017 مدیر اجرایی شرکت اوبر شد و در آن زمان این شرکت شرایط نابسامانی داشت.

به طور کلی افراد ایرانی زیادی در سیلیکون ولی فعالیت دارند که با یک سری از آن ها آشنا شدیم.

ایجاد شرکت های جدید برای رفع نیاز ها:

در این منطقه سبک زندگی به گونه ای است که نیاز های خاص و جدیدی ایجاد کرده است. به همین دلیل استارتاپ های جدیدی شکل گرفتند که به طور خلاصه با بخشی از آن ها آشنا خواهیم شد.

  • Café workshop: افراد مختلف می توانند در این کافی شاپ یک صندلی اجاره کنند و به کمک یک پریز برق و اینترنت پر سرعت و همینطور لپ تاپ خود، کارهای شرکتشان را به انجام برسانند. به دلیل اینکه افرادی که به این کافی شاپ می آیند پر مشغله هستند، معمولا میز ها از قبل رزرو می شود.
  • کار های منزل: اگر شما در این منطقه سکونت داشته باشید، احتمال زیاد به قدری مشغله دارید کهنمی توانید به کار های منزل برسید. به همین علت کارآفرینان یک سری شرکت ایجاد کردند تا کار های خدماتی انجام دهند. Washio شرکتی است که شست و شوی لباس ها را انجام می دهد.
دره مرگ:

همانطور که اشاره شد سیلیکون ولی با تکنولوژی آمیخته شده است و بسیاری از کار ها به کمک ربات ها انجام می شود تا کار ها با دقت بالاتر و با هزینه کمتر پیش برود. ولی همین عامل باعث شده که ربات ها جای نیروز انسانی را بگیرند و بسیاری از افراد بیکار شوند و یا به عبارتی ( شغل آن ها دچار مرگ شود ). به همین علت سیلیکون ولی را به عنوان دره مرگ هم می شناسند. ولی به طور کلی بهتر است که افراد با تکنولوژی پیش بروند و مهارت های جدید بیاموزند تا در زندگی دچار مشکل نشوند.

جهت ورود و ثبت نام در صرافی بینگ ایکس کلیک کنید

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *